Löshår clips

Introduktion

Att kunna gå från kort hår till långt hår eller tunt hår till fylligt hår snabbt och smidigt är en lyx som underlättar för många när det kommer till att styla sitt hår och snabbt kunna göra sig fin för till exempel ett bröllop eller en fest. Tack vare clip-on löshår är det möjligt. Det finns nästan oändligt många färger och strukturer på hår att välja mellan vilket gör att du kan transformera ditt hår till nästan exakt så som du önskar.

Något som däremot är viktigt att tänka på är att det sliter på ditt hår så om du planerar att använda det under en längre tid så är det viktigt att du tar hand om det och använder de på ett skonsamt sätt.

Hur väljer jag rätt löshår?

Att välja rätt löshår kan vara lite klurigt med tanke på att det finns så många olika sorter att välja mellan, men det är även det som är det fina i det hela för du kommer alltid kunna hitta något som passar just dig! Det finns några punkter man gå efter som kommer hjälpa dig att hitta den sorten som passar just dig bäst.

Färg

När man väljer färg på löshåret är det viktigt att man är ganska noggrann och lägger lite tid på det för i slutändan är det färgen på löshåret som kommer att spela stor roll i hur naturligt håret kommer se ut.

Det är även viktigt att vara noggrann och kolla hur din hårfärg skiljer sig i hårbotten och ute i topparna då det kan vara en ganska stor skillnad i nyans.

Struktur

Alla människor har olika struktur på sitt hår, vissa har tjocka hårstrån och andra har tunnare. Därför är det väldigt viktigt att välja rätt struktur på ditt löshår, det vill säga om du har tunt hår så ska du välja ett löshår med tunna hårstrån för att det ska passa in med ditt egna hår och se så naturligt ut som möjligt.

Hur mycket löshår man behöver skiljer sig från person till person, de flesta clip-on set innehåller oftast ca 100 gram hår.

Vanliga frågor och svar

Kan man duscha med clips?

Ja man kan duscha med clips men det är viktigt att man försöker tvätta det så sällan som möjligt för att undvika slitage. Därför är det bra att tänka på att man till exempel tar ut löshåret när man tränar.

Dubbelkolla alltid vad som gäller för ditt löshår.

Hur tvättar man löshår med clips?

Den bästa och lättaste metoden är att ta av clipsen och tvätta dem en i taget. När du tvättar håret är det viktigt att du är försiktig och undviker att gnugga håret. Skölj med ljummet vatten och kamma igenom håret från clipsen ner till topparna, tillsätt sedan schampo och repetera samma process. När du sedan ska torka håret är de bra att låta det torka sakta genom att till exempel lägga det försiktigt på en handduk, undvik att använda hårfön eller någon typ av värme då det sliter på håret.

Dubbelkolla alltid vad som gäller för ditt löshår.

Går det att styla löshår med clips?

Ja man kan styla löshår med clips och det är faktiskt ganska viktigt då det är på så sätt du får ditt löshår att se så naturligt ut som möjligt och får det att smälta ihop med ditt vanliga hår. Något som är viktigt att tänka på är att om du till exempel använder plattång, locktång eller hårfön så ska du använda värmeskydd för att skydda ditt clip-on hår men även likaså ditt egna hår.

Passar löshår med clips alla?

I och med att de finns så otroligt många olika sorter att välja mellan så kommer man alltid kunna hitta något som passar just en själv. Oavsett om du har kort, långt, tunt eller tjockt hår så kommer du alltid att kunna hitta något som passar just dig och din hår typ.